Am avea o adoratie fata de betoane, tot mai des utilizate pe post de décoratiuni sau finisaje ale peretilor. Fie pe baza de amestecuri speciale – pe exterior, fie slefuit – pe interior, sau varianta mai extremista – brut, intr-un industrial style. E o chestie de percepere, bineinteles. Deci daca nu esti pregatit sa vezi beton in casa, nu te vom convinge.
In schimb una dintre ultimele tendinte – CONCRETE BATHROOM, nu este deloc o solutie de neglijat. Cu toata afectiunea fata de tot ce-i frumos, am descoperit-o aici in zeci de nuante, in jocurile luminilor ambientale, in blicuri reflectate in oglinzi si sticle, neaparat si in combinatie cu lemnul!
Minimaliste de felul sau, nu prevad incarcarea spatiului cu tot felul de lucrusoare, ci invers iti rezerva o alura intima cu un efect de “nevazut de ochi lumesti”. Partea mai pragmatica a lucrurilor consta in principiul de WALK THROUGH, fara usi, doar un perete de sticla folosit partial, in calitate de bariera, ca apa din dus sa nu patrunda in alte zone, cu toate ca in cazul spatiilor mai mari se poate neglija. Fara praguri si tot ce complica trecerea dintr-o zona in alta, sunt pe placul multora, in special celor OPEN-MINDED.
In incaperea de mai jos s-a pus miza pe semiintuneric. E important sa se aleaga amplasamentul corpurilor de iluminat inca in etapa “la rosu”, caci acestea plus lemnul fac ambianta. Chit ca aici e prevazuta si patrunderea luminii naturale prin geamul incastrat in tavan.
Amestecurile folosite pentru pereti au o compozitie speciala, impermeabila, pe baza de microciment si se gaseste intr-o gama variata de nuante si pot fi realizate in granulatii. Exista si posibilitatea de a trata suprafata finala cu produsul ACID STAIN pentru a obtine efectul de marmura, sau in baza unor aditivi – culori mai intense, in dependenta de rezultatul asteptat.
S-ar potrivi si in cazul unui interior mai clasic, intr-un VINTAGE bine gandit pina la cel mai mic detaliu, ca in imaginile de mai jos:
Pina si blaturile chiuvetelor realizate din microciment au un impact vizual impunator. Prin comparatie cu blaturile realizate din piatra si compozite din piatra, acestea sunt mult mai accesibile si daca ai o solutie buna efectul va fi maxim, intru-cat este loc pentru a te juca cu grosimi generoase pentru a avea acel efect solid care face diferenta dintre un interior ieftin si unul care arata scump.
Blaturile pot fi realizate astfel incat sa cuprinda integral si chiuveta, excluzand inserarea ei separat. Ar arata ca o constructie intreaga, indispensabila si din punct de vedere practic ar reduce considerabil adunarea reziduurilor din cauza rusturilor si imbinarilor care aici lipsesc.
Si … pentru amatorii de rustic, verdeata si natura… mai jos o baie in care poti sa intri direct de afara, sau un “dus ca la tara” :
Daca v-au placut sugestiile, va asteptam cu mare drag pentru a le implementa! Mai multe detalii despre lucrarile noastre le gasiti aici: http://ivacase.ro.
Si daca pentru unii e prea mult gri se pot aduce culori prin felurite decoruri!
SURSE FOTO:
Lasă un răspuns