In momentul in care iti vezi casa ridicata, cu geamuri, acoperita, cu instalatii – de obicei esti deja satul peste cap. De santier. De praf. De cheltuieli. De negocieri si nervi. Dar … mai stai sa vezi! Partea frumoasa abia incepe! Acum mai e un pic si se vor contura incetul cu incetul culorile si texturile, incepe etapa finisarilor!

Unii incep cu interioarele, luind in vedere ca santierul poate dura mai multi ani pina se incepe a lucra la finisari, nu mai au rabdare sa se mute o data in ea! Altii in schimb prefera sa faca mai intai exteriorul. Sau ambele simultan, ca sa rezoneze totul, ca opera sa aiba o continuitate si sa se lege toate intre ele!

Surprinderea e ca dupa tot ce ai trecut si ai indurat in tot acest rastimp si in sfarsit poti trece la finisari – iti vine tot atat de greu. De data asta in alegeri de materiale si bugete, care s-ar egala acum cam cu tot atat cat ai cheltuit pina acum. Dai o tura in piata si intelegi ca nu prea ai ce alege, tot ce regasesti in stocuri sunt materiale de calitate de masa, care se regasesc in orice curte. Alea care iti plac sunt ori insuficiente cantitativ, altele prea scumpe. Dar daca sa fim sinceri – o data ce ai investit in proiect, o data ce ti-ai indreptat toate veniturile ca sa-ti faci casa asa cum ti-ai visat-o toata viata – e ok sa vrei ceva mai mult. Sa ai o solutie integrata, incepind cu treptele din exterior care trebuie sa rezoneze cu terasele, fatada casei, culoarea geamurilor/acoperisului, sa ai si o solutie buna pentru trotuare, imprejmuire… Pentru acest tip de solutii recomand colectiile producatorilor italieni care ofera in diverse solutii cromatice, texturi, forme, formaturi si elemente speciale pina la borduri pentru piscina cu scurgeri si elemente de colt:

Mai pe scurt, daca vrei sa optezi pentru solutii smart si inca ai si avut curajul sa investesti intr-un proiect fain e clar si vadit ca ai dori sa prevezi din start toate detaliile. In primul si primul rand astea sunt aspectul si calitatea. E important sa ai o solutie cromatica care sa dea bine si peste multi ani. 2 – e important sa-ti placa la nebunie (nu vei mai avea chef sa dai totul jos in cativa ani pentru ca s-a demodat), tocmai de aia producatorii mediteranieni sunt cei mai tari pe acest segment. Au colectii cat mai aproape de materialele naturale cum ar fi piatra, lemn si multe altele. De remarcat sunt si colectiile in stil Cotto – autentic si caracteristic zonelor producatoare din Italia:

Alt moment important este fatada. S-ar putea sa ai conform proiectului mai multe materiale pe fatada si trebuie sa alegi astfel incat sa se combine cu lavabilul sau alte materiale cum ar fi lemnul sau o piatra natur. Dupa care va trebui sa definesti si alte zone speciale de pe linga casa: pardosea flotanta, parcare, trepte, terase s.a Si aici exista solutii integrate care pot cuprinde toate aceste aspecte, pina la jardiniere:

Nu-i asa ca arata super fain si ca ar fi bine sa existe cineva care poate oferi toate aceste detalii intr-o singura repriza? Exista posibilitatea sa combinarii mai multor furnizori intr-o singura lucrare si cam de dorit sa fie aduse toate pe o comanda si toate la timp.

La toate astea ne gandim noi, iar pentru o cerere de solutie pentru placari exterioare plus interioare va asteptam cu drag. Materialele/mostrele pot fi vizualizate in show-room-ul dedicat din Cluj-Napoca, str. Salcamului 37. Datele de contact dar si muulte alte informatii utile le gasesti pe pagina noastra https://www.facebook.com/planificatorgresie

Good Luck:)