“Acum sunt mai pustiu ca totdeauna,

De cand ma simt tot mai bogat de tine…” – Adrian Paunescu

 

Ai vrea sa-ti amenajezi interiorul in albul pudic, curat si innocent? E un soi de nebunie insirata peste tot plina cu lumina! Dupa felul in care este proiectata locuinta vom lua in considerare efectul pe care il are culoarea asupra spatiului si formelor.

Acesta poate micsora sau mari, lumina sau intuneca incaperea, dar nu in ultimul rand si felul in care “raspundem” culorii, ca de obicei intr-un mod foarte personal. Iar daca ar fi sa mergi pe alb, ar trebui sa te simti ca o explozie fara sunet.

Alb… culoare fara de culoare, sau denumita si non culoare, intru-cat este reflectia totala a luminii!

Cine oare nu l-o fi indragit vreodata? Pentru unii din cauza unei deschiderii totale, radiante. Desi este considerat un fon neutru, pentru ca are rolul de a tempera celelate culori, este o tendinta in ale design-ului de interior foarte bine valorificata de cei iscusiti in al folosi la maxim. Efectul final, daca a fost dizolvat corect,  ca de obicei e  ca si cum ai umbla prin lumini!

66b00ab86e94f8bef5c9018b54d78afc

Chiar daca e greu de inchipuit suprafetele dulapilor si blaturilor pe alb intr-o zona de gatit, are un efect spectaculos atunci cand albul predomina, dar intr-un mod discret e diluat cu lemnul placat pe tavan, care vine in contrast punandu-l in evidenta. Bucataria perfecta, in inchipuirea unora!

Este de remarcat ca in cazul unei bucatarii in alb e foarte important sa se lucreze cu materiale calitative, astea vor juca rolul decisiv la utilizarea bucatariei in timp. Cu materiale bune, precum gresie, marmura, piatra, piatra compozit s.a., va arata la fel de alb si peste ani 🙂

520b8e59c280e27315e0bb1fdfbd3b19

Secretul in apliacrea albului este contrastul in combilnatie cu alte culori, varianta cea mai clasica – negrul, la fel o non culoare pentru ca reprezinta opusul, adica absorbtia totala a luminii. E evident ca rolul sau intr-un white interior este unul decisiv pentru ca anume negrul vine sa schiteze contururi!

c6ec2f915d038a4c35d389889d6789fe

Si mai ergonom cand se foloseste o suprafata de contrast cum ar fi pardoseaua din imaginea de mai jos, plus elementele negre dozate atent:

2d2868501c52dc24eaccffe2b1f51f36

 “Si-ntr-un perete alb de muze mute, Nebunii negri-si cauta o cale…”

O canapea in negru, un accent de perete, mult alb… se completeaza perfect. Ce-ar fi albul fara negru?

91507226033d5b182979d5bd538eefdd

Alb, negru si lemn… perfect ambient…

interior-modern-apartment-susanna-cots-1

Alb pastel, nu atat steril cat aerisit:

sophisticated-black-and-brown-open-living-room-interior-set-with-modern-gas-fireplace-insert-design-beside-large-sliding-glass-doors-inspiration

Un contrast frumos de alb-cacao:

cf3f0675fe15342290da02c975c2185d

Ce sa zic… bezea cu ciocolata:)

zefir_v_shokolade

Si daca ai idei interesante pentru a-ti amenaja casa, te asteptam cu drag pentru a le da viata. Ne gasesti pe urmatorul link:

http://ivacase.ro

Apeleza-ne pentru a-ti comanda design-ul de interior si al implementa pina in sarbatorile de iarna!

SURSA FOTO: http://www.purewow.com, http://seeyoudesigns.com, http://www.hometrendesign.com